Det er topmadrasser der fuldender oplevelsen af en god seng

En god topmadras (foto: dunlopillo.dk)
En god topmadras (foto: dunlopillo.dk)

Når man tænker på en seng, så vil man i mange tilfælde tilskrive madrassen for alle de egenskaber som har med ordentlig søvn at gøre. Det er også til dels rigtigt, men det er ikke hele historien, for der er også andre dele af sengen som har rigtig stor indflydelse på hvor godt man sover. Tag for eksempel topmadrassen. Den er ansvarlig for selve følelsen af hvordan du ligger, i højere grad end selve ergonomien.

 

Det kommer an på helheden

I en normal moderne seng, med en ramme med lameller, en madras og en topmadras, er det madrassen og rammen som kvitterer for alle de ergonomiske kvaliteter sengen har. Som regel er sengen delt ind i seks til syv zoner, som alle aflaster på forskellige niveauer. Det skulle gerne være topmadrassen som sørger for at du ikke fornemmer de zoner, men at du i stedet får en komplet vægtløs følelse, så snart du vælger at lægge dig i sengen.

 

Der er naturligvis ikke en endegyldig opskrift på hvordan man bygger en madras og en topmadras, men der er trods alt stadig nogle rimelig gode tommelfingerregler for hvordan man får en sund søvn. Det kræver en madras med trykaflastende zoner, men samtidig også en topmadras, som kan give dig den personlige skræddersyede følelse du skal have, for at kunne sove allerbedst hver nat.

 

Topmadrasser af høj kvalitet holder længere

 

Som det er med så mange ting, så holder topmadrasser af en vis kvalitet meget ofte længere end andre mere almindelige topmadrasser. Så er man ude for at kigge efter ny topmadras, kan det faktisk være en god idé at kigge lidt højere opad mod øverste hylde, fordi det i det lange løb kan vise sig at være billigere at købe den topmadras, som faktisk kommer til at holde i mange år fremover. Det er ting som vævningen af betrækket, som er med til at øge holdbarheden.

 

www.dunlopillo.dk kan du finde et væld af forskellige topmadrasser

 

Læs også:

Sov bedre med en elevationsseng – din søvn er vigtigt!

Køb en dejlig juniorseng, der kan holde i mange år

 

 

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.