Derfor er en højstol en god ting ved spisebordet

En højstol (foto traevarer.dk)
En højstol (foto traevarer.dk)

Alle forældre ved, at børn kræver en masse forskelligt udstyr og møbler, så børnene får en sikker, tryg og sund opvækst. Dette er især tilfældet, når børnene lige er kommet til verden, men det fortsætter også langt op i deres opvækst.

Nogle ting er dog vigtigere end andre. For eksempel kan det give god mening at købe ting til ens barn, som kan udvides, så de kan følge med barnet, når det bliver større.

 

Der findes for eksempel i dag børnesenge, som kan bruges til småbørn, men som kan udvides til juniorsenge, så den samme seng kan holde i mange år.

 

Det samme er tilfældet med højstolen, som børnene skal bruge, når de sidder ved bordet og spise sammen med resten af familien. Højstolen er en af klassikerne blandt stole beregnet til børn.

En højstol er, som navnet antyder en høj stol, hvor børnene kan sidde på niveau med de voksne. Dette er praktisk, hvis nu forældrene skal made deres barn, eller barnet selv skal have en chance for at nå maden på bordet.

 

Flere forskellige udgaver af højstole

 

Højstole kan være lavet af flere forskellige materialer. De oprindelige højstole er ligesom alle andre møbler oftest lavet af træ. Det er derfor stadig muligt i dag at købe en højstol lavet i træ.

 

Samtidig er der kommet flere forskellige typer højstole til. De kan være lavet i forskellige materialer som stål eller plastik. Tit kan højstolene også være lavet af en kombination af flere materialer.

 

En af de klassiske højstole modeller i træ er bygget op med en træramme forneden, som skal fungere som en form for fod. Oven på den er der så et sidestykke på hver side af rammen. De to sidestykker skal så holde både fodpladen, som barnets fødder hviler på og selve sædet og ryglænet.

 

Det smarte ved denne type højstol er, at både fodpladen, sædet og rygstøtten kan justeres op eller ned af de to sidestykker, alt efter hvor stort barnet er.

Vil du se mere om højstol, så kig her

 

få mere inspiration:

Puder By Nord er til dig med den gode smag

Saml familien omkring det helt rigtige spisebord

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.